Jan 222008
 

Objavljamo e-sporočilo kolegice Jolande Regouc. Gradivo, ki ga obljublja v sporočilu, bo prav tako objavljeno takoj, ko bo dosegljivo.


Pozdravljeni!

Kmalu bo april in veliko praznovanje 50-obletnice podružničnih šol Slovenije na Ledinah pri naši Ivici. Kot smo se dogovorili na zadnjem srečanju v Doliču, bomo tokrat stari in novi člani gledališke skupine SMREKA pripravili in izvedli študijo gledališkega projekta – igrico, ki jo lahko kasneje vključimo tudi v redni pouk z našimi učenci, se igramo šolsko gledališče pri dodatnem pouku, pri interesnem krožku ali pa pripravimo igrico s člani kulturnega društva na vasi.

Kot sem obljubila, sem dramatizirala in priredila za šolski oder knjižno uspešnico Polonce Kovačeve Sporočila in težave psička Pafija, ki sem ji dala naslov SAJ ME BO PAF! V priponki vam bom poslala vseh deset prizorov z željo, da besedilo sprintate, razmnožite med vse zainteresirane na vaši podružnici, se poglobite v besedilo, pripravite pripombe (kaj bi črtali in kaj dodali)… tako, da bo naše prvo srečanje na šoli v Trbojah čim bolj učinkovito in “sodelovalno”. Danes pošiljam šele uvod v predstavo, ki sem ga uspela pretipkati današnji večer, ker je šolski računalničar prejšnji četrtek pri zamenjavi starega računalnika za novega po nesreči zbrisal vse moje dokumente. To sem ugotovila pred tremi urami, ko sem želela k sporočilu priložiti obljubljene prizore : “Saj me bo Paf!”

Prvo vajo načrtujem zadnjo februarsko soboto 23. 2. 2008 ob 10.00, potem pa imamo na voljo še štiri sobote v marcu (1., 8., 15., 29. marca). Za vaje se bomo dogovarjali sproti na vsaki vaji. Zaradi izjemne motivacije in pripravljenosti za dobro delo nam bodo zadostovale (kot ponavadi) tri vaje – tri srečanja.

Morda bi si posamezne sodelujoče podružnice prizore razdelile med seboj (vsaka PŠ po enega ali dva prizora), jih v celoti pripravile same, potem pa bi se srečali na skupni vaji v Trbojah in prizore povezali v celoto. Tako bi še povečali zanimivost predstave, ki bi jo popestrili različni gledališki koncepti pri režiji, dramaturgiji, sceni, kostumih, maski, koreografiji, glasbi, songih… Zagotovo imamo vsi učitelji na podružnčnih šolah med drugimi tudi bogate izkušnje na šolskem odru, pestrost in barvitost predstave v celoti pa je nedvomno kvaliteta, dodatna vrednost. O predlogu premislite, predebatirajte in me prosim obvestite o vašem mnenju. Vesela bom tudi alternativnih predlogov glede vaj in izvedbe igrice.

Ker nimam vseh elektronskih naslovov, prosim obvestite še druge, ki jih poznate. DOBRODOŠLI vsi!!!

Želim vam sončne dni, Jolanda Regouc

Tel.: 041 839 027, šola: 04 2519 241
E-pošta: jolanda.bracic@guest.arnes.si


Uvodno gradivo (za tisk) … KLIK.

Share Button
 Posted by on 22. 1. 2008 at 15:50