Apr 062013
 

Podružnične šole so pomemben del naše družbe, saj so v krajih, kjer delujejo, ena izmed najpomembnejših ustanov in središč dogajanja. Pomemben prispevek šol na podeželju je poleg vzgajanja in izobraževanja tudi ohranjanje kulturne dediščine, zato se je pred petimi leti rodila ideja o tradicionalnem gledališkem srečanju podružničnih šol. Pod okriljem Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije sta organizatorici srečanj OŠ Ivana Kavčiča – Podružnična šola Mlinše in OŠ Toneta Okrogarja – Podružnična šola Šentlambert.
Otroci na gledališkem odru s kreativnostjo pričarajo odlično vzdušje, prikažejo svoje delo in hkrati te bogate izkušnje delijo z drugimi. Udeleženci tako dodamo vsak svoj kamenček v mozaik ohranjanja kulturne dediščine ter poglobimo zavedanje pomena podružničnih šol na podeželju. Vse predstave spremlja strokovna spremljevalka in mnogi drugi, ki na tak način izkažejo podporo našim mladim gledališčnikom, njihovim mentorjem ter podružničnim šolam.

V teh petih letih smo si na Mlinšah, kjer se ves čas odvijajo tradicionalna gledališka srečanja, lahko ogledali 69 predstav, z več kot 1000 nastopajočimi in njihovimi mentorji. Stkala so se mnoga poznanstva, lepi spomini in pridobile bogate izkušnje.

OTVORITEV 5. GLEDALIŠKEGA SREČANJA PODRUŽNIČNIH ŠOL SLOVENIJE
9. april 2013 ob 18. uri v dvorani na Mlinšah

GLEDALIŠKA PREDSTAVA skupine SMREKA
»PRAVLJICA O MAVRIČNIH LJUDEH«

Otvoritev letošnjega 5. gledališkega srečanja podružničnih šol Slovenije bo potekala že 9. aprila 2013, ob 18. uri, v dvorani na Mlinšah, ko bo nastopila gledališka skupina Smreka, ki jo sestavljajo učiteljice in učitelji podružničnih šol širom Slovenije. V režiji Jolande Mohar se bodo predstavili z gledališko igro Pravljica o mavričnih ljudeh, ki skozi komične prizore prikazuje barvno paleto doživljanja učitelja med učenci, sodelavci in doma. Navidezno lahka predstava gledalcu omogoča pogled na učitelja tudi iz druge perspektive.

Vse udeležence bodo ob otvoritvi pozdravili:
Predsednica DUPŠ, Katja Bolko
OŠ Ivana Kavčiča, ravnateljica Tatjana Krautberger
Občina Zagorje ob Savi, župan Matjaž Švagan
Zavod Republike Slovenije za šolstvo, svetovalka Mojca Dolinar

Share Button
 Posted by on 6. 4. 2013 at 17:20