Maj 082023
 

Podružnica Bohinjska Bela je v tem šolskem letu praznovala častitljivi jubilej. V okviru praznovanja 170-letnice pouka in 120-letnice naše podružnice smo pripravili dva dogodka.

V mesecu marcu smo najprej pripravili Dan odprtih vrat šole. Potekale so delavnice izdelovanja rož za šolo. Učenci so skupaj s starši in obiskovalci zavihali rokave in ustvarili pisane cvetove, s katerimi smo okrasili oder v Domu krajanov. V telovadnici se je predvajala projekcija prireditve Daj, daj srček nazaj (nastop otrok iz vrtca in šole v Kulturnem domu l. 2001, avtor posnetka Franc Podjed), za katero je poskrbela ga. Maja Poklukar. Možen je bil tudi individualni ogled šolskih prostorov. V igralnici vrtca so se otroci lahko tudi poigrali, starši in drugi obiskovalci pa so se pogovorili z vzgojiteljico. Obiskali so nas nekateri bivši učenci, ki smo se jih še posebej razveselili. Za obiskovalce smo pripravili okrepčevalnico s pijačo in prigrizki. Udeleženci so na listke zapisovali vtise in misli o šoli in tako smo skupaj ustvarili Drevo dobrih misli. Skupaj smo ustvarili veliko lepih spominov in trudili se jih bomo ustvarjati še naprej. Tople besede, pohvale in prijetni spomini nas bodo še dolgo greli v naših srcih.

V petek, 24. marca,  pa smo v Domu krajanov pripravili osrednjo prireditev. Program smo začeli z uvodnimi nagovori vodje šole ge. Nataše Klinar, ravnateljice ge. Nataše Ahačič, blejskega župana g. Antona Mežana in predsednice krajevne skupnosti ge. Katje Stušek. Pri praznovanju so se nam pridružili tudi otroci iz vrtca. Skupaj z vzgojiteljicama Špelo in Katarino so pripravili prisrčen nastop. Poimenovali so ga Čudežno drevo. Nadaljevali smo z različnimi nastopi naših učencev. Petošolci so nam v verzih predstavili zgodovino šole. Pesem je napisala učiteljica Veronika. Skozi nastope smo predstavili dejavnosti, ki potekajo na naši šoli. Učenci so zapeli pesmice, ki so se jih naučili pri angleščini in nemščini. Dekleta so zaplesala ples s kolebnicami, ki so se ga naučile pri gibalnih igrah. Predstavil se je tudi pevski zbor. Zapeli so belsko in šolsko himno. Za spremljavo s harmoniko smo k sodelovanju povabili Mateja Koselja. Učenci 4. razreda so skupaj z učiteljico Klaro pripravili nabor anekdot iz časa šolanja na daljavo in obiskovalce nasmejali do solz. Učenci 1. in 2. razreda so nam skupaj z učiteljico Binco pripravili deklamacijo o dogajanju v šoli. Računalniški krožek je pripravil projekcijo o dogajanju na šoli v zadnjih desetih letih in tudi nekaj novejših utrinkov. Program so odlično povezovali naši petošolci. V preddverju (na oknih) doma je bila na ogled razstava izdelkov, ki so jo pripravili učenci podaljšanega bivanja in likovnega krožka skupaj z učiteljico Uršo. Za pečene dobrote so na obeh dogodkih poskrbele pridne roke predstavnic Društva žena in deklet na vasi.

Tako nam je s skupnimi močmi uspelo ustvariti nepozabno praznovanje, ki nam bo še dolgo ostalo v spominu. Hvala vsem za pomoč pri pripravi in izvedbi praznovanja naših obletnic, pohvale in vzpodbudne besede, ki so nam segle v srce. 

Urša Beber, Podružnica Bohinjska Bela

Share Button
 Posted by on 8. 5. 2023 at 8:38