Okt 292007
 

29. 9. 2006

Udeleženci prvega tabora smo nocoj opazovali nebo nad Prevorjem. Člani Astronomskega društva Kosci iz Šentjurja so poskrbeli, da smo bogatejši za marsikatero znanje. Veliko zanimivega smo videli s pomočjo teleskopa, ki ga je pred šolo postavil gospod Miran Tacer.

Predsednica društva gospa Marica Kamplet, ki je profesorica fizike, pa nas je opozorila, na kaj vse naj bomo pozorni, ko posredujemo vsebine astronomije našim najmlajšim.

30. 9. 2006

Dan smo začeli s pohodom. Prehodili smo prvi del transverzale od podružnične šole Prevorje do podružnične šole Loka pri Žusmu. Naš prvi postanek je bil na Žusmu, kjer nam je kraj in njegovo okolico predstavila predsednica TD Dobrina, Danica Recko, obe cerkvi pa tamkajšnji župnik.
Med potjo smo udeleženke zbirale fotografije rastlin, živali in zanimivih zgradb (nekatere izmed njih si lahko ogledate v rubriki Albumi, meni Pogled v arhiv).

Iz Loke pri Žusmu smo se odpeljali v Kozjanski park v Podsredi. Tam smo si ogledali predstavitev parka, Levstikov mlin in grad Podsreda.

Na spoznavnem večeru smo prepevali ljudske pesmi in predstavili vsak svoj kraj v narečju. Z nami so bili tudi predstavniki kraja, društev in ravnateljica matične šole.

 Posted by on 29. 10. 2007 at 13:22